''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

20 Kasım 2019 Çarşamba

Karakaş Cemaatinden Kaan Tangöze


Şam Kumandanı Ziver Hasan Pa'nın oğlu Refik bey'in mezar taşı:


''Ziyaretçi, öksüz geydiren , yetim sevindiren , yoksulu doyuran , Trablusşam Kumandanı Ziver Hasan'ın oğlu yüzbaşı Refik burada yatıyor.Fatihanı esirgeme''

Büyükada'da medfun Refik bey'in Üsküdar Bülbülderesi Mezarlığı Karak bölümünde medfun olan eşi Şadiye hanım ve oğlu Reşat Tangöze'nin mezar taşı:

Reşat Tangöze'nin vefat ilanı:

 
Reşat Tangöze, kimya öğretmenliği yaptığı Tarhan kolejinde öğretmen arkadaşlarıyla birlikte:

Tarhan Koleji'nin Reşat Tangöze'den önceki kimya öğretmeni Yekta Sayıner, Muallim Şemsi Efendi'nin torunudur.Bu kolejin kurucusu, DP dönemi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mümtaz Tarhan aynı zamanda Mason'dur.Tarhan'ın bacanağı Hamit Şevket İnce, Emin Çölan'ın annesinin amcasıdır.Hamit Şevket İnce'nin torunu olan Cüneyt Arkın'ın eşi Betül hanım,1959-2001 yılları arasında bu okulun yönetim kurulunda yer almıştır.Betül hanım'ın babası Feyyaz Işıl da Tarhan Kolejinde ticaret derslerine girmiş.

Reşat Tangöze'nin dünürü:                                                                                                                                                     


Reşat Tangöze ve Leyla Akkaban'ın torunları olan Duman gurubunun solisti Kaan Tangöze :


                            
Kaan Tangöze geçtiğimiz yıl Kıvılcım Ural ile evlenmiş kızı İlayda dünyaya gelmişti.Kıvılcım Ural'ın babası, 70'li yılların şarkıcılarından Fikret Ural , Mavi Işıklar isimli gurubun üyelerindendir.

                                                                             
      



Kaan Tangöze'nin eski eşi ve oğullarının annesi, bir zamanların ünlü modellerinden Seçkin Piriler, keman yapımcısı olan ve geçtiğimiz yıl bir trafik kazasında hayatını kaybeden Süreyya Piriler'n kızıdır.


                                                                               
                                                                               


Kaan Tangöze'nin dört yıllık bir birliktelik yaşayıp uğruna şarkılar yazdığı sevgilisi, 1995 Türkiye 4. güzeli Ahu Pakay intihar ederek yamına son vermişti:

                                                             
Ahu Pakay'ın babası Mason Üstadı Kaya Pakay, Kut-ül Amare kahramanı Halil Kut Pa'nın torunudur.


                                                                                 


ACI B İ R ÖLÜM Eski Hariciye erkanından Asaf Asal'ın ve merhume Cemile hanımefendinin kızı, Irak Cephesı ve Şark Orduları Kumandanı, KuteiAmare Fatihi merhum General Halil Kut'un vefakâr eşi, merhum Seyfettin, Sadettın Asal' ın ablaları, Sezai ve Sami Asal'ın ablası, Aydın, Cengız Kut ve Şükriye Paşakay'ın anneleri. Rahmi Paşakay'ın kayınvalidesi Kaya, Halil Paşakay ile Cihan, Cumhur ve HanzaKut'un büyükanneleri FATMA SAFİYE KUT hanımefendı Hakkın rahmetine kavuşmuştur. 8 Mayıs 1963 çarşamba günü (bugün) Beşıktaş Sinan Paşa Camiinde öğle namazını mütaakıp namazı kılınacak ve Yahya Efendi Kabrıstanındakı aile istirahatgâhına tevdi olunacaktır. Allah rahmet eylıye


 Kaya Pakay'ın amcasının eşi Nimet hanım, Sivas Kongre Valisi Reşit Pa'nın kızıdır.Nimet hanım'ın annesi Melek Ronabar'ın dayısının kızı Behice Maan, Sultan II. Abdülhamid'in eşlerindendir.



Nimet Paşakay'ın kardeşi Cevdet Lagaş'ın annesi Emine Semiye hanım, tarihçi Ahmet Cevdet Pa'nın kızıdır.İlk Türk kadın yazarlarından olan Emine Semiye hanım, Halide Edib'e göre 1906 yılında Selanik'te açılan İttihat ve Terakki Partisinin tek kadın üyesidir.Tarihçi Mübahat Kütükoğlu'na göre Emine Semiye hanım, 1908'de İttihat ve Terakki ajanı olarak İstanbul-Selanik arasında vazife görmüştür.İkinci eşi olan Reşit Pa'nın görevi dolayısıyla bulunduğu Serez ve Selanik'te evini bir adeta bir okula dönüştüren tanıdıklarının çocuklarına ders veren Emine Semiye hanım Selanik'te İnas Rüştiyesi ve Terakki okullarında öğretmenlik ve müfettişlik yapmıştır.Osmanlı'da kurulan ilk kadın derneği Şefkat-i Nisvan 1908 yılında Selanik'te Emine Samiye hanım tarafından kurulmuştur.

Emine Semiye hanım'ın kardeşi, ilk kadın romancımız olarak kabul edilen Fatma Aliye hanım'ın torunu Suna Selen , ilk evliliğini Cevat Şakir Kabaaçlı'nın yeğeni ressam Cem Kaba ile ikinci evliliğini ünlü oyuncu Münir Özkul ile üçüncü evliliğini ise yazar Adalet  aoğlu'nun kardeşi oyuncu Güner Sümer ile yapmıştır.



Kaan Tangöze'nin kuzeni Ayzin Huth'un eşi Hakan Baransel, Genelkurmay eski başkanı Nurettin Baransel'in torunudur. Hakan Baransel'in anneannesi Sevim hanım, Ankara Şehremini olarak da görev yapan, Atatürk'ün Selanik'ten çocukluk arkadaşı Asaf İlbay'ın kızıdır.Sevim hanım'ın yeğeni İsmet hanım'ın eşi Faruk Arığ, Terakki Vakfı eski başkanı olan Kapancı cemaatinden Haluk Arığ'ın kardeşidir

Kaan Tangöze'nin teyzesi Gülen hanım'ın oğlu Cem Çapa'nın eski eşi ve oğlunun annesi , işletmeci ve gurme Melek Boz'un kızı olan Senem Çapa 2015 yılında ünlü müzisyen Aykut Gürel ile evlendi:



Kaynakça:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder